Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Schotse regering schrapt plannen hoog beschermde mariene gebieden (HPMA’s)

2 min read

De Schotse regering heeft bevestigd dat de controversiële plannen voor hoog beschermde mariene gebieden (HPMA’s) vandaag (dinsdag) zijn geschrapt.

Eerder dit jaar zei staatssecretaris Màiri McAllan dat plannen om strenge regels in te voeren voor visserijactiviteiten in 10 procent van de Schotse wateren tot nader order zouden worden stopgezet.

McAllan heeft vandaag bevestigd dat deze voorstellen volledig zullen worden stopgezet. Ze bedankte iedereen die constructief hebben deelgenomen aan de consultatie, maar bevestigde het standpunt van de regering over de bescherming van het milieu.

Ik ben vastbesloten om onze oceanen op een eerlijke manier te beschermen en een weg vooruit te vinden die ervoor zorgt dat onze zeeën een bron van welvaart blijven voor de natie, vooral in onze kust- en eilandgemeenschappen“, zei mevrouw McAllan.

Het nieuws werd verwelkomd door marktleiders in de hele sector. Sheila Keith van de Shetland Fishermen’s Association, was blij dat “het gezond verstand zegeviert”. “De angst die werd veroorzaakt door de slecht doordachte voorstellen werd duidelijk door de reacties op de enquête waaruit bleek dat wanneer je campagnereacties verwijderde, 76 procent van de respondenten tegen was en slechts 20 procent de plannen steunde“, aldus Keith.

Tavish Scott van Salmon Scotland, sloot zich aan bij de opmerkingen van mevrouw Keith. “Deze bevestiging is een enorme opluchting voor zalmkwekers en al diegenen die afhankelijk zijn van onze sector en zich zorgen maken over hun levensonderhoud“.

Bron: Shetland Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *