Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Europêche kritisch over politiek akkoord nieuwe natuurherstelwet

1 min read

Europêche, het vertegenwoordigende orgaan van de Europese visserijsector, heeft scherpe kritiek op het akkoord dat gisteravond tussen de Raad en het Europees Parlement is bereikt over de nieuwe natuurherstelwet.

Europêche betreurt het dat Europa bereid is voedselproductie te beperken zonder zelfs maar na te denken over de gevolgen. Hoewel Europêche het belang van de bescherming van de natuur erkent, heeft de sector grote zorgen over de verordening die door de beleidsmakers zijn genegeerd.

Enkele van de belangrijkste punten van zorg zijn het volledig ontbreken van een kosten-batenanalyse, en de discriminerende behandeling in vergelijking met hernieuwbare energie. Ook zal de nieuwe wet leiden tot meer gebiedssluitingen.

Deze wet zal alleen de toch al overweldigende bureaucratie en lobby’s van ngo’s voeden, maar niet de burgers in Europa. Europêche dringt er bij de Raad en het Parlement op aan het politieke akkoord te verwerpen.  Lees hier het persbericht van Europêche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *