Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Hilde Crevits wil visquota beter afstellen met hulp van innovatie

1 min read

Op meer dan de helft van de vaartuigen van de Belgische vloot werd daarom al een dataplatform geïnstalleerd.

Vlaams Minister van Visserij Hilde Crevits (cd&v) wil meer inzetten op realtime vangstinformatie van vissers. Op meer dan de helft van de vaartuigen van de Belgische vloot werd daarom al een dataplatform geïnstalleerd.

Meer accurate vangstinformatie is één van de manieren om enerzijds betere visquota te behalen en anderzijds de sector beter te kunnen wapenen tegen de toekomstige uitdagingen waar de vissers voor staan.

Woensdag werd het Visserijrapport 2024 gepresenteerd in Oostende. Daarin werd duidelijk dat de kleine Belgische visserijsector in de volgende jaren voor grote uitdagingen staat.

Eén van die uitdagingen kwam al aan de oppervlakte eind vorig jaar wanneer bleek dat Belgische vissers geen kabeljauw meer mochten vissen tot het nieuwe jaar aangebroken was omdat het visquotum voor kabeljauw bereikt was. In de visserij wordt met quota gewerkt per zee en per soort.

In de quota wordt bepaald welke aantallen er mogen gevist worden in een bepaald zeegebied. Zo blijven de visbestanden gewaarborgd. Dit maakt dat we onze wateren moeten delen met Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk en we jaarlijks afhankelijk zijn van de onderhandelingen om onze vangstmogelijkheden te bepalen >>>Lees hier verder op VILT<<<

Lees ook: Visserij zet grote stappen op vlak van innovatie en duurzaamheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *