Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Caroline van der Plas breekt lans voor Nederlandse visserij

1 min read

BBB-leider Caroline van der Plas heeft tijdens het begrotingsdebat voor landbouw een lans gebroken voor de Nederlandse visserijsector. De sector staat al jaren zwaar onder druk en volgens de BBB gaat het niet alleen om banen, maar ook om een eeuwenoude cultuur die bedreigd wordt.

Tijdens het debat wilde Van der Plas expliciet stilstaan bij de visserijsector, die volgens de BBB-leider meer steun en aandacht verdient. “Nu ruime aandacht voor onze vissers. Dit is een sector die gedecimeerd wordt, waarmee een eeuwenoude cultuur en hele vissersdorpen om zeep geholpen worden. Een sector die te lang is genegeerd en ondergeschoven. Toen de pulsvisserij onder druk van de Franse visserslobby werd afgeschaft, sloeg in Nederland niemand met de vuist op tafel richting Brussel.

Luister onder haar betoog in de tweede kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *