Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Twee vermist bij ondergang Faeröerse longliner Kambur

1 min read

De 46 meter lange Faeröerse longliner Kambur. Foto credits: In.fo.

Veertien bemanningsleden van een Faeröerse longliner zijn gered nadat de 46 meter lange Kambur vanmorgen werd getroffen door zware zeeën en daarna slagzij maakte, waarna een noodoproep is uitgezonden. Twee bemanningsleden van de Kambur worden nog steeds vermist.

Tórshavn MRCC meldt dat het kustwachtschip Brimil naar de locatie zuid van de Faeröer eilanden is gestuurd en dat zij de zoektocht coördineren. De omstandigheden zijn door het slechte weer erg moeilijk, wat verdere reddingsoperaties belemmert.

Het incident vond plaats net na 0700 uur vandaag (dinsdag 6 februari 2024) een reddingshelikopter kwam onmiddellijk in actie, terwijl andere schepen in het gebied werden omgeleid naar de positie van de Kambur.

De situatie aan boord van Kambur verslechterde snel. 13 van de bemanningsleden werden aan boord van de helikopter gehesen, die hen naar het Suðuroy-ziekenhuis in Tvøroyri op de Faeröer bracht voordat ze terugkeerden naar het in nood verkerende schip om de resterende bemanningsleden op te halen.

Eén bemanningslid die drie uur op de zijkant van het schip had gestaan, werd teruggevonden en gered, terwijl er nog twee worden vermist. De Kambur zonk 90 minuten later.

Kambur is een van de grotere longliners onder Faeröerse vlag, het schip is in 2020 aan de Faeröerse vissersvloot toegevoegd.

1 thought on “Twee vermist bij ondergang Faeröerse longliner Kambur

  1. Slagzij;is de lading gaan schuiven?Iets moet toch mis zijn gegaan aangaande stabiliteit.De overlevende zullen wel verslag uitbrengen van het gebeurde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *