Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visie Voedsel uit Zee biedt Noordzeevisserij toekomstperspectief

1 min read

Minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft vandaag zijn Visie op Voedsel uit Zee en Grote wateren naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarmee biedt hij toekomstperspectief aan de Noordzeevisserij die voor grote uitdagingen staat.

In de visie staat het belang van voedselwinning uit zee centraal. Daarvoor is ruimte op zee nodig, maar moeten vissers ook hun impact op de natuur verder verminderen. Ook wijst de visie op de noodzaak van innovatieve vangsttechnieken, kansen voor de kweek van zeewier en mosselen en het gebruik van ruimte in windparken voor voedselwinning.

Minister Adema: “Ik begrijp de zorgen die leven bij de vissers. De visserij in Nederland gaat door een moeilijke tijd en de toekomst is onzeker. Gelukkig zijn er veel vissers die door willen gaan. Voor hen biedt de visie perspectief op een duurzame en economisch gezonde sector. We willen immers graag gezond voedsel uit onze Noordzee en grote wateren blijven eten. En vissers horen gewoon bij Nederland.”

Lees hier het nieuwsbericht van 08-03-2024 door de Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *