Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Het beeld dat het slecht gaat met de paling kan in de prullenbak

1 min read

Het is al tientallen jaren een vertrouwd beeld, glasaaltjes die worden uitgezet in de Zeeuwse wateren om de palingstand op peil te houden. Het gaat inmiddels zo goed dat het uitzetten binnen een aantal jaren misschien wel voorbij is.

In 2007 ging het juist slecht met de paling en daarom werd er een speciale aal verordening in het leven werd geroepen. Europese lidstaten werden verplicht om met maatregelen en geld de palingstand weer te laten groeien. Het uitzetten van de aaltjes was onderdeel van de verordening.

Sindsdien worden er om de twee jaar ruim een miljoen glasaaltjes in Zeeuwse wateren uitgezet en dat heeft effect. Sinds 2011 neemt de palingstand weer toe. Het aantal glasaaltjes in Europese wateren groeit en de paling wordt weer volop gevangen in het Veerse Meer. Lees hier verder op de website van Omroep Zeeland. Kijk onder de reportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *