Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwste Russische vriestrawler in de vaart [video]

1 min read

De Kapitan Martynov is de vierde grote vriestrawler uit een serie van 10 schepen

De Russian Fishery Company heeft weer een nieuwe vriestrawler in de vaart genomen, gebouwd door Admiralty Shipyards uit Sint-Petersburg, Rusland. Dit is de vierde grote vriestrawler uit een serie van 10 schepen gebouwd om de Russische vissersvloot te moderniseren.

De Kapitan Martynov is gebouwd naar een ontwerp van het Noorse Skipsteknisk. Na de proefvaarten in de Finse Golf is het schip klaargemaakt voor de overdracht aan het visserijbedrijf uit Vladivostok.

Het schip heeft een lengte van 108,2 meter, een breedte van 21 meter, een totale laadruimte van 5.620 kubieke meter en haalt een snelheid van 16 knopen. Het kan voor 45 dagen brandstof meenemen en er is accommodatie beschikbaar voor 155 bemanningsleden en visverwerkend personeel.

De Kapitan Martynov is een schip van het type ST-192, een technologisch hoog geavanceerd schip zowel in Rusland als in de rest van de wereld. Het is ontworpen voor onafhankelijke productie van vis in de Zee van Okhotsk en de Beringzee. Bovendien beschikt Kapitan Martynov over de modernste verwerkingsapparatuur, waarmee het niet alleen traditionele vissoorten kan produceren, maar ook surimi, visolie en vismeel.

Het contract voor de bouw van tien grote vriestrawlers voor de Russian Fishery Company werd in oktober 2017 ondertekend. De kosten voor het bouwen van één vriestrawler van het ST-192-project bedragen ongeveer $ 100 miljoen.

Onder beelden van het nieuwe schip gemaakt tijdens de overdracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *