Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Britse RNLI haalt zieke visser van Belgische kotter

1 min read

De Rescue 924-helikopter haalt de zieke visser van boord. Foto: Newquay RNLI

De Newquay RNLI-vrijwilligers zijn op donderdag 7 maart opgeroepen om een visser te helpen die onwel was geworden aan boord van een Belgische kotter.

De visser was onwel geraakt met een oorontsteking, maar hij was bij bewustzijn. De bemanning van de kotter had advies ingewonnen bij een arts die had geadviseerd dat het slachtoffer binnen zes uur aan land moest komen en zich in een ziekenhuis moest laten behandelen vanwege duizeligheid.

Maar toen de RNLI om 13.35 uur ter plaatse kwam, een half uur na vertrek, werd bevestigd dat het slachtoffer bewusteloos was geraakt. Waarop Falmouth kustwacht onmiddellijk hun Rescue 924-helikopter de opdracht gaf het slachtoffer van boord te takelen en over te brengen naar het ziekenhuis

De bemanning van de Newquay Lifeboat kreeg de opdracht om uit voorzorg stand-by te staan, terwijl de bemanning van de Rescue 924-helikopter het slachtoffer in veiligheid bracht.

Toen het slachtoffer eenmaal veilig op weg was naar het ziekenhuis, kon de Newquay Lifeboat met de vrijwilligers weer terug naar de haven van Newquay waar zei om 14.23 arriveerden. Alle vrijwilligers van Newquay RNLI wensen de visser een spoedig herstel toe.