Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Admiral Blake PH-440 te water gelaten in Middlesbrough

1 min read

Nieuwe bokker PH 440 te water in Middlesbrough. Foto Parkol Marine.

Een jaar na de tewaterlating van de boomkotter Admiral Gordon bij Parkol Marine Engineering in Middlesbrough voor Interfish, heeft deze werf het zusterschip Admiral Blake PH-440 te water gelaten voor dezelfde klant.

Nieuwbouwer nr. 60 van de werf, admiraal Blake, werd uit de fabricageloods gereden en met een kraan in de rivier Tees gehesen. De kotter moet nog worden voltooid en in gebruik worden genomen op de werf in Middlesbrough voordat het naar Whitby gaat voor proefvaarten en aflevering aan de eigenaren, waarna het naar verwachting naar de thuishaven Plymouth zal worden gestoomd.

De nieuwe Admiral Blake is een ontwerp van SC MacAllister, het schip heeft een totale lengte van 27,30 meter.

Zusterschip Admiral Gordon werd vorig jaar opgeleverd en was de eerste boomkorkotter met een lengte van meer dan 20 meter die in meer dan dertig jaar door een Britse werf werd gebouwd.