Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brixham Trawler Race keert terug in 2025

2 min read

Brixham trawler race. Foto Port of Brixham Trawler Event [FB]

De Brixham trawler race keert volgende zomer terug. Het evenement, dat in de loop van de 50+ jaar tienduizenden ponden heeft opgehaald voor het goede doel, werd in 2019 geschrapt als gevolg van stijgende kosten, Covid en gezondheids- en veiligheidsregels.

De race, waarbij de trawlers (kotters) van Brixham met passagiers rond de baai varen, is onderdeel van het Torbay erfgoed geworden. Het nieuwe evenement zal plaatsvinden met minder passagiers aan boord en zal plaatsvinden op zaterdag 21 juni 2025.

In een verklaring zegt de Port of Brixham Trawler Event Association: “De onlangs hervormde ‘Port of Brixham Trawler Event Association’ wil zeer opwindend nieuws met u delen.

Na maanden van onderhandelen met het Maritime and Coastguard Agency (MCA) hebben we een compromis bereikt dat ons in staat stelt om ons geliefde Trawler Event in 2025 opnieuw op te starten, zij het met een verminderd aantal passagiers aan boord van de schepen. We houden iedereen op de hoogte terwijl we het proces doorlopen.

Alle officiële informatie zal worden gedeeld via onze ‘Port of Brixham Trawler Event’ socials op Facebook en Instagram.

Met dat in gedachten horen we graag van iedereen die interesse heeft om lid te worden van de evenementenplanningscommissie en vragen we je om contact met ons op te nemen via messenger of op de Facebook-pagina. We hebben alle hens aan dek en proactieve commissieleden nodig om te plannen en rollen op zich te nemen. Het eerste jaar zal het ingezamelde geld bestemd zijn voor het werk van de South West England Fishermen’s Mission.

Tot slot willen we onze waardering uitspreken voor de Plymouth-tak van de MCA, Rob Parsons Harbour Master en Nigel Blazeby Maritime Consultant voor hun steun en kijken we ernaar uit om samen te werken om ervoor te zorgen dat ons evenement zowel veilig als plezierig zal zijn.

Dus zet zaterdag 21 juni 2025 alvast in je agenda!