Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe hektrawler Berlin gedoopt In Cuxhaven

1 min read

Hoewel het schip in februari dit jaar werd afgeleverd en al een paar reizen heeft voltooid, werd de nieuwe hektrawler Berlin vorige week officieel gedoopt in Cuxhaven.

De Berlin NC-107 is gebouwd voor Deutsche Fischfang-Union (DFFU) door de Noorse scheepsbouwer Vard en vertegenwoordigt een investering van € 65 miljoen door DFFU en moederbedrijf Alda Seafood. Het schip heeft een lengte van 84 meter is 16.70 meter breed met een diepgang van 6,85 meter.

Dr. Margareta Büning-Fesel, voorzitter van het Duitse federale ministerie van Voedsel en Landbouw doopte het schip, de plechtigheid werd bijgewoond door Uwe Santjer, Swantje Nilsson van het ministerie van Voedsel en Landbouw (BMEL) en personeel, zakenpartners, ambtenaren en andere belangstellenden.

Het nieuwe schip beschikt over geavanceerde systemen en is energiezuiniger dan oudere schepen. Het verwerkingsdek is ingericht voor de productie van garnalen en witvis, met een breed scala aan opties.

‘Alda Seafood en daarvoor Samherji zijn sinds 1995 eigenaar van DFFU. Gedurende deze tijd hebben we ons gecommitteerd om het bedrijf hier in Cuxhaven op te bouwen’, aldus DFFU-directeur Baldvin Thorsteinsson.

“We zijn ons bewust van de geschiedenis van het bedrijf als een van de oudste visserijbedrijven in Duitsland. DFFU is diepgeworteld in Cuxhaven en heeft momenteel personeel in dienst die al tientallen jaren voor het bedrijf werken. Onze lokale leveranciers hebben in de loop der jaren een sleutelrol gespeeld en ik zou willen zeggen dat we ons hier in Cuxhaven echt thuis voelen.”

Onder een video van het nieuwe schip