Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Niet één maar twee keer per week vis op tafel

1 min read

De hektrawler SCH 81 Carolien van Cornelis Vrolijk in het Kanaal. Foto Benjamin de Zwart.

Volgens de voedselvisie die het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) dit jaar presenteerde, is voedsel uit zee een maatschappelijk belang. Wat dat betreft passen haring en makreel naadloos in dit concept en wil de diepzeevisserijsector daar geen gras over laten groeien.

Hoog tijd dat het imago dus stevig opgepoetst gaat worden met de vele troeven die de reders met hun vriestrawlers in handen hebben.

Vertegenwoordigers van rederij Parlevliet & Van der Plas, rederij W. van der Zwan & Zonen, politici, Europarlementariërs, medewerkers van Wageningen Universiteit & Research en ambtenaren kwamen onlangs bijeen aan boord van de vriestrawler SCH-81 ‘Carolien’ in de haven van Scheveningen.

De Pelagic Freezer Trawler Association (PFA) kon geen betere locatie bedenken dan het vriesruim van de grootste trawler van de in IJmuiden en Scheveningen gevestigde rederij. De PFA telt acht leden in zes verschillende landen. ,,In Nederland zijn het er drie en de vijf buitenlandse leden zijn volle dochters van de drie Nederlandse rederijen”, zo legde PFA-voorzitter Tim Heddema aan boord van de Carolien uit….

Lees hier verder op de website van de IJmuidercourant.