Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Tewaterlating van de nieuwe KW 170 Annie Hillina in Turkije [video]

1 min read

Tewaterlating van de nieuwe Annie Hillina. Foto Tersan.

De Turkse scheepswerf Tersan Shipyard heeft de nieuwe vriestrawler KW 170 Annie Hillina te water gelaten. Het schip krijgt Katwijk als thuishaven en is ontworpen door het Noorse Skipsteknisk.

Het wordt gebouwd voor het Nederlandse bedrijf Parlevliet & Van der Plas en zal worden ingezet voor pelagische visserij in onder andere de Noord-Atlantische Oceaan, West-Afrika.

De nieuwe Annie Hillina word ingericht voor de vangst en verwerking van pelagische vissoorten zoals haring, sardines, makreel, horsmakreel en blauwe wijting. Alle vangsten worden direct aan boord ingevroren en zijn bestemd voor menselijke consumptie.

De vriestrawler is ontworpen voor een jaarlijkse vangst van meer dan 60.000 ton vis en afvalvrije verwerking van 100% van de vangst aan boord. De vriescapaciteit is 400 ton per dag.

Het schip is 111,2 meter lang en 21,2 meter breed en is ontworpen om comfortabel plaats te bieden aan 60 bemanningsleden. De bedoeling is dat het in het eerste kwartaal van 2025 in de vaart komt.

Tersan Shipyard en Parlevliet & Van der Plas hebben een langdurige samenwerking. In 2015 ontving P&P twee vriestrawlers van 82 meter lang, de M/V Kirkella en de M/V Mark. Begin dit jaar volgde de Jan Maria. Met de tewaterlating van de Annie Hillina, een geavanceerd pelagisch schip, is dit het vierde schip dat Tersan aan P&P levert. Onder een video van de tewaterlating.