Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Twee vissersschepen zinken in Ierse zee

2 min read

Twee vissersschepen zinken in Ierse zee

Bij twee ongelukken met vissersschepen in de Ierse zee zijn woensdagmorgen en donderdagnacht zeven bemanningsleden gered, de twee schepen zijn gezonken.

Drie vissers zijn gered nadat hun kottertje van 10 meter lang voor de kust van het Ierse Rosslare kapseisde woensdagmorgen 11 februari. De RNLI reddingsboot van Rosslare bracht alle drie in veiligheid na het kapseizen van het in Kilmore geregistreerde boomkor scheepje.

Een van de mannen is uit het water gehaald door de reddingsboot, terwijl de andere twee hulp kregen van een ander vissersvaartuig in de buurt, waarna ze overgebracht zijn naar de RNLI reddingsboot.

De drie bemanningsleden waren in shock en zijn naar het Wexford General Hospital gebracht. De oorzaak van het kapseizen is onbekend. Het kottertje is later gezonken.

Cesca

Bij een ander ongeluk in de nacht van donderdag op vrijdag zijn vier vissers gered nadat hun kotter ‘Cesca’ begon te zinken voor de kust van Noord Wales.

De schipper van het schip zond donderdagavond rond 10.30 een noodsignaal uit en melde dat er veel water het schip instroomde.

De bemanningen van de Britse RNLI en RAF kwamen hierdoor in actie. De RAF reddingshelikopter vond de vier mannen toen zij in het reddingsvlot sprongen. Ze zijn uit het vlot aan boord van de reddingshelikopter gehesen en overgevlogen naar een ziekenhuis in Ysbyty Gwynedd, Wales.

De vissers maken het goed en zijn korte tijd later uit het ziekenhuis ontslagen. De ‘Cesca’ is later in de buurt van Bardsey Island gezonken. De RAF reddingshelikopter maakte een filmpje van het moment dat de bemanning in het vlot sprong, zie video onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *