Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Sportvisser vangt Meerval van bijna 3 meter

1 min read

Sportvisser vangt Meerval van bijna 3 meter

De Italiaanse sport visser Dino Ferrari heeft een mega vis gevangen. De visser hengelde een Europese meerval van ongeveer 2,70 meter en 127 kg uit de delta van de Italiaanse rivier de Po.

De Po-rivier en Delta staan bekend vanwege de enorme meervallen die hier zwemmen, maar vissen groter dan 2 meter worden beschouwd als uiterst zeldzaam.

De vis van Dino Ferrari zou één van de grootste Meervallen in de wereld kunnen zijn die is gevangen met een hengel, hoewel dit soort verslagen moeilijk zijn te bevestigen omdat hij de vis weer heeft laten zwemmen en niet officieel heeft laten wegen en meten.

Officieel zou de grootste Europese Meerval ooit gevangen 2,78 meter lang zijn en 144 kg wegen. Ook die vis kwam uit de Po.

De sportvisser maakte samen met zijn broer Dario wel een video van de vis en plaatste deze donderdag online. Het filmpje is sindsdien al 1,4 miljoen keer bekeken.

CNN maakte een reportage en belde met Dino Ferrari, in deze reportage is te zien hoe meervallen soms duiven op de oever van een rivier aanvallen. Onder eerst de video van Ferrari en daaronder de CNN reportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *