Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brand op Franse “Ar Raok II” in Golf van Biskaje

1 min read

Brand op Franse "Ar Raok II" in Golf van Biskaje

Op de Franse kotter “Ar Raok II” is zaterdagmorgen brand uitgebroken. De vier vissers zijn gered door een ander vissersvaartuig, de bemanning is met de schrik vrijgekomen.

De brand is begonnen in de machinekamer van het 20 meter lange scheepje uit het Franse du Croisic voor het eiland Belle-Île in de Golf van Biskaje, het is de vier bemanningsleden niet gelukt de brand te blussen

De bemanning heeft een noodoproep uitgezonden en later het schip verlaten door in de reddingvlotten te klimmen. Het nabij gelegen vissersvaartuig “Joker” heeft de bemanning uit de reddingvlotten opgepikt.

Het Franse marine fregat “La Motte-Picquet”, en een helikopter zijn ook te hulp geschoten. De opbouw van de “Ar Raok II” is helemaal verwoest. Toen het vuur was uitgebrand heeft men nog geprobeerd het wrak naar binnen te slepen, maar de zwaar beschadigde romp is later in 50 meter diep water gezonken in de buurt van Belle-Île.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *