Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Drone filmt enorme groep walvissen

1 min read

Eind Januari werden voor de kust van Californië meer dan 45 grijze walvissen bij elkaar gezien waaronder een ´superpod´ van 15 stuks

Bij het Amerikaanse Dana Wharf Whale Watching zijn ze wel wat gewend. Het bedrijf biedt Walvis safari’s aan voor de kust van Californië. De beelden die zij recent met een drone maakten van een groep walvissen zijn bijzonder.

Eind Januari dit jaar werd op een Walvis safari meer dan 45 grijze walvissen (Eschrichtius robustus) gezien waaronder een ´superpod´ van 15+ en een andere van 12+, 1 Vinvis (Balaenopteridae), 200 tuimelaars (Tursiops truncatus), 40 Risso dolfijnen (Grampus griseus) en 35 Gewone dolfijnen (Delphinus capensis).

De Walvisspotters maakten die dag opnames met een drone en plaatsen de beelden online. Aan het eind van de video is te zien hoe een groep Risso dolfijnen de Grijze walvissen plagen en de reactie van de walvissen daarop, onder de beelden.

Een Walvis safari kan echter ook gevaarlijk zijn, de Telegraaf meld vanmorgen hier dat voor de kust van de Mexicaanse badplaats Cabo San Lucas een Canadese toeriste op bizarre wijze aan haar einde is gekomen. De 45-jarige vrouw overleed woensdagmorgen toen een grijze walvis tegen een toeristenboot botste.

Video door Dana Wharf Whale Watching

Eind Januari werden voor de kust van Californië meer dan 45 grijze walvissen bij elkaar gezien waaronder een ´superpod´ van 15 stuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *