Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

2300 Zeeleeuwen bezetten Amerikaans haventje

1 min read

2300 Zeeleeuwen bezetten Amerikaans haventje

De haven van Astoria aan de Amerikaanse westkust is totaal ontregeld omdat een enorme hoeveelheid zeeleeuwen de aanlegsteigers bezet houdt. Volgens het ministerie van Visserij van de staat Oregon gaat het om ruim 2300 dieren.

De havenautoriteiten van de stad zeggen dat de zeeleeuwen overlast bezorgen. Ze lopen inkomsten mis doordat veel booteigenaren hun schepen niet meer kwijt kunnen in de haven. Ook zeggen ze dat de dieren de aanlegplaatsen beschadigen.

Eerder deze maand zijn er 2340 zeeleeuwen in het water en op de drijvende steigers van het East mooring basin docks geteld. Dat is 10 keer meer dan de piek van vier jaar geleden. Hun groeiende aanwezigheid in de monding van de Columbia-rivier escaleert in conflicten met  biologen die werken aan de bescherming van wilde Zalm, schrijf de Seattle Times hier.

Toeristische attractie

De Amerikaanse zeedierenbescherming wil niet dat de beesten worden verjaagd. Volgens een woordvoerder kan de invasie van de zeeleeuwen juist geld opleveren. “Mensen willen geld betalen om deze dieren van dichtbij te zien. Hier moeten ze een toeristische attractie van maken.”

Het komt vaker voor dat zeeleeuwen samendrommen in de haven van Astoria. De dieren jagen daar op zalm en spiering, die in deze tijd van het jaar vanuit de Columbia-rivier naar zee trekken. Meestal gaat het om honderden zeeleeuwen, maar het worden er de laatste jaren steeds meer, onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *