Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

10 miljoen euro anti visserijterreur dankzij Postcodeloterij

2 min read

10 miljoen euro anti visserijterreur door Postcodeloterij

De overbevissing van de Noordzee was voor de belangrijkste doelsoorten van onze Noordzeevissers al opgelost en visserijdruk halveerde sinds de jaren ’90. Toch horen we via Volkskrant, BNR, en BNN dankzij Greenpeace dat de zee is uitgeput.

Door: Rypke Zeilmaker

Dat komt omdat Greenpeace nog Postcodeloterij-projectgeld in de tas heeft dat in 2015 op moet. Dat kun je afleiden uit blz. 247 van ‘De Mannen van de Droomfabriek’. Het epos van Ineke Holtwijk, luister de radio reportage met schrijfster onder.

De Postcodeloterij gaf in 2009 tot 2015 liefst 10 miljoen euro aan anti-visserijterreur in de ‘Oceanen’-campagne, zo lees ik net.

Van coöperatief naar agressief in 2009

2009 is ook exact het jaar dat diverse visserijorganisaties geconfronteerd werden met een steeds onredelijker opstelling van milieuclubs als Wereld Natuur Fonds, Greenpeace en Stichting de Noordzee (= Greenpeace in netter jasje). Die nieuwe geldstroom uit de Postcodeloterij is  een verklaring.

Plots sloeg de houding vanuit milieuclubs om in het overleg met de palingsector dat ook vanuit WNF plaatsvond. Diverse vooruitstrevender lieden uit de palingvisserij stonden eerder op goede voet met het WNF.

Zij wilden gezamenlijk iets doen aan de knelpunten, zoals wat zij ‘Fort Nederland’ noemen: het feit dat Nederland afgesloten is voor glasaalintrek, en uittrek van schieraal die wil voortplanten.

Lees hier verder op Climategate.nl, reageren kan daar ook!

Relevant: Vissers kunnen Arctic Sunrise Russisch welkom geven

Bijschrift video onder : De Nationale Postcode Loterij. Voor zulke loterijen geeft de overheid een beperkt aantal licenties uit. Welke achtergrond moet je hebben om voor zo’n licentie in aanmerking te komen?

Oprichters van de Nationale Postcode Loterij zijn: Boudewijn Poelmann, Herman de Jong, Frank Leeman en Simon Jelsma.

Joop van den Ende kun je een beetje als de vijfde beschouwen. I.v.m. de shows. Derek Sauer is een nauwe relatie van Boudewijn Poelmann. Enorme bedragen gaan er om bij de Nationale Postcode Loterij. De hoogsten in de piramide bedelen zichzelf overmatig. Miljoenen. Dat gebeurt bij veel ngo’s, zichzelf overmatig bedelen. Klinkt natuurlijk al wel belachelijk. Een stichting met een goed doel, en de baas krijgt meer dan € 100.000,–. Averechts.

Er is een boek geschreven over de Nationale Postcode Loterij. In 2015 uitgegeven. De Mannen van de Droomfabriek – Ineke Holtwijk. Kritische kanttekeningen zijn niet geschuwd. En marketing scam? Dubbelspel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *