Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Sea Shepherd redt 40 bemanningsleden van vissersschip

2 min read

Sea Shepherd activisten hebben 40 bemanningsleden gered van het vissersschip Thunder dat is gezonken voor de West-Afrikaanse kust

Sea Shepherd activisten hebben 40 bemanningsleden gered  van het vissersschip Thunder dat is gezonken voor de West-Afrikaanse kust. Het schip zou zich bezig hebben gehouden met Illegale visserij.

het vissersschip Thunder is gezonken in the Golf van Guinea, west van de Democratic Republic of São Tomé en Príncipe. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Sommige bemanningsleden zijn nu aan boord een Sea Shepherd schip, de Sam Simon, anderen zouden nog in de reddingsvlotten zitten. Zie hieronder een video.

Een ander Sea Shepherd schip, de Bob Barker, volgde het vissersschip Thunder al enkele maanden en heeft gister een noodsignaal van het schip ontvangen.

De schipper van de Bob Barker, Peter Hammarstedt zegt dat de activisten zullen getuigen van illegale visserij activiteiten aan Interpol. Hij verwacht vandaag de haven van een eiland in de Golf van Guinee te bereiken.

Hammerstedt zegt verder dat de Indonesische bemanning opgelucht was om te worden opgepikt, hoewel de Spaanse officieren aan boord liever een andere redder hadden gezien. De Thunder word door Interpol sinds 2013 verdacht van illegale visserijactiviteiten. Sea Shepherd heeft de laatste 110 dagen het schip gevolgd als onderdeel van ‘Operation Icefish’.

Volgens Sea Shepherd is de Thunder vrijwel zeker moedwillig tot zinken gebracht. Een van de hoofdtechnici van de Bob Barker, die aan boord ging om poolshoogte te nemen, heeft vastgesteld dat de tussenschotten in het ruim niet waren gesloten. Wanneer een schip water maakt, mag worden verwacht dat deze worden gesloten, maar bij de Thunder waren deze open.

Europa heeft wel een visserijovereenkomst met São Tomé en Príncipe voor de periode 2014/05/23 tot 2018/05/22 met een financiële bijdrage van 710 000 € per jaar gedurende 3 jaar, en 675 000 € in het 4de jaar, waarvan een bijdrage van 325 000 € is gewijd aan ondersteuning van het visserijbeleid van São Tomé en Príncipe. [Bron]

Deze visserijovereenkomst laat EU-vaartuigen voornamelijk uit Spanje, Portugal en Frankrijk toe om te vissen in de wateren van São Tomé en Príncipe en is onderdeel van een netwerk visserijovereenkomsten voor de Tonijn visserij bij West-Afrika.

Lees hier: Sea Shepherd rescues crew of sinking ship

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *