Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Italiaanse marine ontzet gekaapt vissersschip

2 min read

Het Italiaanse vissersschip “Airone “ dat voor de Libische kust is gekaapt door een groep gewapende mannen is ontzet. De Italiaanse marine heeft vrijdag een einde gemaakt aan de bezetting van het schip.

Het vissersschip is onder begeleiding van de Italiaanse marine onderweg naar Lampedusa. Een van de Libische belagers zou zijn overmeesterd meldt de NOS hier.

Op het vissersschip uit Sicilië bevinden zich zeven opvarenden, er is vanmorgen alarm geslagen door de Italiaanse visserijorganisatie Cosvap. De overval zou rond half vier vrijdag morgen met een sleepboot zijn gepleegd.

De Italiaanse marine en kustwacht worden geregeld aangevallen door mensensmokkelaars op de Middellandse Zee. Maar ook voor Europese vissersschepen is het niet meer veilig.

Het laatste contact had de bemanning van de Airone met een ander Italiaans vissersschip, dat zich in de buurt bevond. De bemanning bestaat uit drie Italianen en vier Tunesiërs. De schipper werd gesommeerd om naar de Libische stad Misurata te varen.

Eerder bedreigden gewapende bendes op volle zee al reddingsmissies die daar zijn ingezet voor de vluchtelingenstroom, doel is zoveel mogelijk boten in handen te krijgen, deze kunnen vervolgens worden ingezet om immigranten de zee op te sturen.

De Italiaanse marine denkt echter dat één van de strijdende groepen in Libië achter de kaping zit. Die strijden om de autoriteit in het land.

In dit geval zouden de gewapende mannen met een militair schip naar het vissersschip zijn gevaren, omdat dat volgens hun in Libische wateren viste. De vissers waren echter 112 kilometer uit de kust en dus buiten de Libische territoriale wateren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *