Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Roeiers schrikken van Aziatische karpers

1 min read

Het roei team van de Washington University in St. Louis schrikt van springende karpers

Een Amerikaans studenten roei team wist niet wat er gebeurde toen er plotseling honderden Karpers uit het water opsprongen en de roeiers leek aan te vallen.

Het roei team van de Washington University in St. Louis was een normale training aan het afronden op het Creve Coeur meer, toen plotseling honderden Aziatische karpers uit het water begonnen te springen en de studenten om de oren vlogen.

De Aziatische karper soort staat erom bekend dat ze opspringen wanneer ze zich bedreigd voelen. Waarschijnlijk schrokken de Karpers iets te hard van de boot en dat deed ook de andere karpers schrikken.

Een collega roeier op de kant, Benjamin Rosenbaum, legde het spektakel op film vast. Voor hem was het de tweede keer, in 2013 was hij ook al getuige geweest van een ‘aanval’ door karpers. „Het zijn enorme vissen”, zegt hij tegenover USA Today.

„Ze doen pijn als ze je ribbenkast raken. Ik dacht dat iemand achter mij me een stomp had verkocht”, aldus Rosenbaum verwijzend naar een eerdere confrontatie met de vissen. Het leverde in ieder geval leuke beelden op, zie video onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *