Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

KNRM schiet Belgische kotter Z-548 Flamingo te hulp

1 min read

KNRM schiet Belgische kotter Z-548 Flamingo te hulp, Foto’s KNRM

De reddingboten van de KNRM in Scheveningen, Ter Heijde en Hoek van Holland zijn dinsdagavond de Belgische kotter Z-548 te hulp geschoten. Even voor 19.30 uur werd alarm geslagen. Met pompen hebben ze geprobeerd het schip weer leeg te krijgen.

De kotter ligt op ongeveer vijftien kilometer buiten de kust ter hoogte van Scheveningen. De opvarenden die niet aan boord hoefden te zijn, zijn op de KNRM-boten overgestapt. Later is ook het KNRM-station in Stellendam gealarmeerd. Alle schepen zijn halverwege de avond in zuidelijke richting gevaren, op weg naar een haven.

De Belgische kotter Z 548 Flamingo was met een andere kotter de Z-333 Avatar onderweg naar Zeebrugge. Sinds dinsdagochtend maakte het opnieuw water. Eerst kon dit worden weggepompt met een eigen pomp, maar die heeft het begeven.

Deense Reddingsactie

Eerder deze week was er al een Deense Reddingsactie voor dezelfde Belgische kotter op de Noordzee. In de nacht van zondag op maandag is toen een noodsignaal ontvangen van het schip dat zich toen ongeveer 170 mijl ten westen van Esbjerg bevond.

De 38 meter lange kotter maakte water en was zinkend. De Deense militaire Zee redding service (JRCC) heeft onmiddellijk een helikopter uitgezonden naar de kotter om stand-by te blijven voor het geval de pompen het binnenstromende water niet zou voorblijven. In dat geval zou de bemanning worden geëvacueerd.

De situatie is later gestabiliseerd waarop besloten is de kotter naar thuishaven Zeebrugge te slepen

Lees ook: KNRM gealarmeerd voor lekke viskotter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *