Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Onbekend gekapseisd schip dobbert bij Zuid-Afrika

1 min read

Onbekend gekapseisd schip dobbert bij Zuid-Afrika, foto Wendy Crowther / NSRI.

De Zuid-Afrikaanse vrijwillige zee reddingsdienst (NSRI) waarschuwt dat een groot gekapseisd schip ronddrijft in de scheepvaartroute ongeveer 10 mijl ten zuiden van Cape Point.

Het 40 meter lange wrak, waarschijnlijk een vissersschip, werd 1 mei voor het eerst door vissers gezien en het is nog niet bekend wat er met het schip is gebeurd en waar het vandaan komt. In Zuid Afrika worden volgens de NSRI geen schepen vermist.

Een Marine Bioloog vermoedt dat, te oordelen naar de aangroei van zeepokken, het wrak ongeveer twee maanden zo heeft rondgedreven.

De NSRI waarschuwt vissers, scheepvaart en pleziervaart op te passen voor het half ondergedompelde wrak. De reddingsdiensten hebben een knipperend licht op het wrak geplaatst in een poging het wrak meer zichtbaar te maken voor passerende scheepvaart.

“Onze grootste zorgen zijn de vissers die voor zonsopkomst naar hun visgronden zuid van Cape Point vertrekken en terugkeren na zonsondergang, voor de vissers is het drijvende wrak nauwelijks zichtbaar’’ aldus een woordvoerder van de NSRI.

Het Zuid Afrikaanse Telkom Maritime Radio Services heeft een waarschuwing voor de scheepvaart uitgezonden voor schepen in de buurt van Cape Point. Een sleepboot van Smit Amandla Marine zal het wrak proberen weg te slepen uit de scheepvaartroute en het schip te identificeren.

Video: Simons Town NSRI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *