Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissers gered van zinkend vissersschip

1 min read

De bemanning van de 24 meter lange ‘Kupreanof’ zat woensdag vast op hun zinkende schip bij Cape Fairweather

Voor de kust van Alaska zijn vier vissers gered van hun zinkend schip in een indrukwekkende reddingsoperatie. Het vaartuig was al half gezonken toen een reddingshelikopter te hulp schoot.

De bemanning van de 24 meter lange ‘Kupreanof’ zat woensdag vast op hun zinkende schip bij Cape Fairweather, Alaska. Op video beelden is te zien hoe de mannen nog maar net konden worden gered door de Amerikaanse Kustwacht (U.S. Coast Guard)

De Kupreanof was op weg van Petersburg naar Bristol Bay toen er water het schip in begon te stromen. De pompen konden het binnenstromende water niet voorblijven waardoor het schip begon te zinken.

De bemanning heeft een noodsignaal uitgezonden waarna  een kustwacht helikopter uit Sitka, Alaska naar de positie van het zinkende vissersschip is gestuurd. Het achterschip was al half onder water toen de helikopter arriveerde.

De bemanningsleden hadden hun overlevingspakken aangetrokken en moesten het schip verlaten door in de reddingvlotten te klimmen.  Uit de reddingsvlotten zijn ze vervolgens in de helikopter gehesen. Net op tijd, want het schip zonk niet veel later. Niemand raakte gewond, onder een video van de redding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *