Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Grootste witte haai ooit gefilmd?

1 min read

Marine biologen hebben voor de kust van het eiland Guadalupe de grootste witte haai ooit gefilmd

Voor de kust van Isla Guadalupe, een eiland 240 kilometer ten westen van Mexico, hebben marine biologen de grootste witte haai ooit gefilmd. Het dier is ongeveer zes meter groot en zou naar schatting jaar 50 oud zijn.

Bioloog Mauricio Hoyos Padilla plaatste deze week de beelden op zijn Facebook pagina. Hij omschreef de minstens zes meter lange mensenhaai als de grootste die ooit is waargenomen bij het eiland Guadalupe. Er zijn wereldwijd wel grotere mensenhaaien beschreven als deze, maar die zijn nooit op camera vastgelegd.

Op de beelden is te zien hoe de haai angstaanjagend dicht in de buurt komt.  De haai scheert gevaarlijk dicht langs de duiker op de kooi, hij kan zelfs één van haar vinnen aanraken, vervolgens zwemt het gigantische dier nog een paar rondjes om weer te verdwijnen in de oceaan. De haai heeft de bijnaam ‘Deep Blue’ meegekregen.

Vermoedelijk is ‘Deep Blue’ minstens 50 jaar oud. Toen de video is gemaakt was ze zwanger. De haai is herkenbaar aan haar vele littekens, die ze waarschijnlijk heeft opgelopen bij het paren of door gevechten met andere haaien. Onder de video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *