Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Puls modules in Seewings UK 284 “Cornelis Zeeman”

1 min read

Puls modules in Seewings UK 284

De UK 284 ‘Cornelis Zeeman’ heeft vrijdag 5 Juni voor de puls visserij aangepaste Seewings ingestoken. De maandag daarop is de kotter vanuit Harlingen naar zee gegaan.

Enkele tientallen garnalenkotters vissen met seewings van de VCU-TCD. De UK 284 is de eerste bokker die deze gebruikt voor de puls visserij. De vleugelvormige tuigen zijn voorzien van 70 centimeter grote kunststofwielen.

UK 284 “Cornelis Zeeman”. Foto VCU

De FD 283 heeft vorig jaar met verlengde seewings met dergelijke wielen en wekkerkettingen gevist. Met de seewings kan het jaar rond gevist worden, dus ook boven de 55° NB waar de jongste lichting puls kotters zoals de UK 284 niet elektrisch mag vissen.

‘’Wij kunnen niet het hele jaar pulsen op tong. Ons idee is dat als de pulsmodules eruit gaan, we met dezelfde tuigen er zo wekkers voor kunnen hangen’’, zegt schipper Jelle Koffeman.

Speciaal voor de seewings heeft de VCU compleet nieuwe netten met een bovenkap van Dyneema voor de UK 284 gemaakt.

Van de Nederlandse platvisvloot is de UK 284 het voorlaatste schip dat omgebouwd kan worden voor de puls visserij. Alleen rederij Quotter heeft nog een ontheffing op de plank liggen.

Pulsmodules aan Seewings van UK 284, foto VCU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *