Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visserijtentoonstelling bij Europees Parlement

2 min read

Op 18 juni ging Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) een etmaal mee varen op de Stellendam-3. Van Dalen zag het puls-vistuig in actie en kreeg te zien wat de invoering van de aanlandingsplicht betekent voor het werk aan boord.

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) gaat zich als lid van de Visserijcommissie nog sterker maken om kleine vis overlevingskansen te geven. Van Dalen viste vorige week donderdag een dag mee met de puls kotter SL 3 en constateerde dat er levende boxen (bij)vis aan boord kwamen.

Samen met de Nederlandse visserijsector – VisNed, Vissersbond en PFA – organiseert Van Dalen van 13 tot 16 juli een tentoonstelling over de Nederlandse visserij in het gebouw van het Europees Parlement in Brussel.

De titel: Innovations in Dutch fisheries – Sustainability as driving force for change. ,,Met deze tentoonstelling willen we laten zien op welke manier de Nederlandse visserijsector de afgelopen decennia zich door talloze innovaties heeft ontwikkeld richting een duurzame visserij.

De titel en de tentoonstelling zijn in het Engels zodat alle collega’s in het Europees Parlement het kunnen begrijpen. Gedurende één week zal de tentoonstelling te zien zijn op een prominente plek in het parlementsgebouw. Dagelijks zullen er duizenden mensen langslopen, een uitgelezen plek om Nederland te presenteren.

Uiteraard komt de puls-techniek aan bod, bijvoorbeeld in een video-animatie op grote tv-schermen. Maar ook andere aspecten die kenmerkend zijn voor de visserij in Nederland, zoals de samenwerking met wetenschappers en de overheid.’’

Tijdens een receptie op woensdag 15 juli ter gelegenheid van de tentoonstelling zal er uiteraard Noordzeevis worden geserveerd. [Bron: Visserijnieuws.nl] Zie onder ook de video reportage.

Video: Peter van Dalen vaart mee met SL-3

Bijschrift video: Op 18 juni ging Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) een etmaal mee varen op de Stellendam-3. Van Dalen zag het puls-vistuig in actie en kreeg te zien wat de invoering van de aanlandingsplicht betekent voor het werk aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *