Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe oogst Zeeuwse mosselen weer volop verkrijgbaar

2 min read

Vandaag start het mosselseizoen met nieuwe oogst van Zeeuwse bodem

Vandaag start het mosselseizoen met nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. De mosselsector is positief gestemd over de kwaliteit en het fraaie vleesgewicht die de mossel in de schelp bevat.

De smaak is uitstekend. De sector is blij dat het seizoen weer van start gaat en de consument weer kan genieten van een heerlijk pannetje met nieuwe oogst. De proefmonsters die vorige week van de percelen uit de Oosterschelde en de Waddenzee werden aangeleverd op de Nederlandse Mosselveiling geven een mooi resultaat.

De mosselen kennen een goede kwaliteit en hebben de overheerlijke zilte smaak die deze lekkernij zo bijzonder maakt. “De smaak is uitstekend en de mosselen zijn wat groter van stuk en goed van vis”, zegt Nico van Zantvoort, Veilingmeester van de Nederlandse Mosselveiling.

Mosselen zijn afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. Ze hebben ongeveer twee jaar tijd nodig om uit te groeien tot consumptierijpe mosselen. De hoeveelheid oogstbare mosselen is in de eerste maanden van het seizoen gering. Pas later in het mosselseizoen (dat loopt van juli tot april) zal blijken welke hoeveelheid beschikbaar is.

Het pannetje Zeeuwse mosselen blijft een populair gerecht. De komende weken gaan miljoenen kilo’s mosselen naar de zuiderburen. De mossel is immers verankerd in de Belgische eetcultuur. In Nederland zien we jaarlijks een lichte stijging in afzet. In beide landen voert de mosselsector een promotiecampagne om de consument te inspireren mosselen vaker op het menu te zetten.

De Zeeuwse mosselkwekers vissen nu hun mosselen van de percelen om ze vervolgens naar de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke te brengen. Vanaf morgen is de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem verkrijgbaar bij visspecialist, supermarkt en restaurant. [Nieuwsbericht Mosselbureau.nl]

Lees ook: Eerste bodemmosselen uit water gehaald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *