Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Russische hektrawler door brand verwoest

1 min read

De hektrawler Mys Elizavety voor en na de brand

De Russische hektrawler “Mys Elizavety” is door band verwoest in de haven van Sovetskaya Gavan in het oosten van Rusland. Het schip lag in de haven vis te verwerken.

De brand is begonnen in een generator ruimte en breidde zich uit naar alle delen van het schip. De 15 bemanningsleden werden geëvacueerd, niemand raakte gewond.

De autoriteiten hebben het schip de haven uit laten slepen. Er zijn twee brandbestrijding sleepboten en een helikopter ingezet om het vuur te bestrijden. Na 12 uur blussen is het gelukt het vuur onder controle te krijgen.

Er was 125 ton diesel aan boord. De schade aan het schip is enorm. De plaatselijke autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de brand. Onder een video van de brand.

https://youtu.be/8_I0WwYVQyM

De hektrawler Mys Elizavety (IMO: 7717016) is 85,00 meter lang en 14 meter breed. Het draagvermogen van het schip is 1374 DWT en de bruto tonnenmaat is 2936 BRT. Het schip werd in 1978 in Amerika gebouwd door Bollinger Marine Fabricators Morgan City. De eigenaren en exploitanten van de hektrawler zijn Tranzit uit Khabarovsk, Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *