Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Eerste indrukken MDV 1 kotter positief

2 min read

Het revolutionaire MDV-schip heeft met de twinrig goede besommingen gemaakt

Met de visserij ging het slecht, maar met het MDV-schip kan het roer om. “Er wordt aan boord weer gezongen.” zo meldt de stichting Masterplan Duurzame Visserij hier.

Het innovatieve proefschip is het eerste concrete resultaat van het Masterplan Duurzame Visserij. In de ontwikkeling zit bijna vijf jaar. Het is voor een deel uit composieten gemaakt, heeft een aanzienlijk ander uiterlijk dan de traditionele kotter en zit vol energiezuinige en milieuvriendelijke vernieuwingen.

Als de resultaten naar verwachting zijn, is het de aanzet tot een grootscheepse vernieuwing van de vloot. De komende drie jaar is het tijd voor het uitgebreid testen en het doen van nader onderzoek. Het verdienmodel moet duidelijk worden, de duurzaamheid nader onderzocht, maar de eerste indrukken zijn zeer positief.

Buitenlandse belangstelling voor het schip, en andere kernpunten leest u in het volledige artikel in de Stentor: Download Bijgevoegd Bestand

Het Urkerland meldt hier dat het MDV-schip binnenkort met cijfers komt. Volgens wethouder Geert Post heeft het revolutionaire MDV-schip met de twinrig goede besommingen gemaakt. De vraag is of dat ook met twinrig-puls gaat lukken.

,,Het twinrig-pulstuig is geplaatst en inmiddels is er ook twee weken mee gevist’’, wist Post te vertellen naar aanleiding van vragen van Hendrik-Jan Kaptijn (SGP), tijdens een commissievergadering ,,Het is een kwestie van afstellen en ze hebben beloofd om zeer binnenkort met die gegevens te komen. Als het een succes blijkt, betekent het echt een doorstartmogelijkheid voor onze vloot.’’

Video: Mooie beelden van het MDV schip op ‘Doe Maar Duurzaam!’ van RTL7

https://youtu.be/ELuYKtl7Y3s

Bijschrift video: We zijn erg trots en vereerd hier een bijdrage aan te hebben mogen leveren en gaan er beetje van glunderen. En mocht je, ondanks alle aankondigingen, toch de uitzending hebben gemist van RTL Doe Maar Duurzaam , kijk hem dan hier terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *