Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe longliner Leinebris afgeleverd

1 min read

Nieuwe longliner voor Noorse Leinebris AS, foto door Tersan Shipyards

De nieuwe longliner ‘Leinebris’  is afgeleverd aan haar Noorse eigenaren Leinebris AS. Het schip is een ontwerp van Skipsteknisk en werd gebouwd door Tersan Shipyards in Turkije.

De Leinebris is een nieuwe generatie Longliner-gilnetter die ook met kieuwnetten kan vissen. Het schip is speciaal ontworpen met een ‘moonpool’ in het midden van het schip waardoor longlines en netten kunnen worden binnengehaald. Door deze moonpool kan onder zware weersomstandigheden door worden gevist.

De longline-visserij of longlijnvisserij is een visserijtechniek die veel gebruikt wordt in de Noorse visserij. Hierbij worden lange dunne kabels gebruikt, de zogenaamde hoofdlijn. Aan deze hoofdlijn zitten zijlijnen met haakjes en aasvis.

De nieuwe Leinebris heeft quota voor kabeljauw, koolvis en schelvis. De vis wordt op zee in plaatvriezers ingevroren (sea frozen) waardoor de kwaliteit wordt gewaarborgd.

Het schip is uitgerust met een dieselelektrische voortstuwing. Leinebris werd gebouwd onder supervisie van DNV (Det Norske Veritas) en de Noorse autoriteiten.

Kenmerken van het schip zijn : Lengte: 58 meter, breedte 13,4 meter, 2 Yanmar Hoofdmotoren van 1370 kW. Voortstuwing: Siemens Electric Propulsion. Bruto tonnage: 2405. Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *