Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vijf Noordzeevissers gered van brandende FR-699 Karinya

1 min read

De Britse kustwacht stuurde de Kustwacht reddingshelikopter van Inverness en verzocht de Fraserburgh RNLI ‘all weather’ reddingsboot om hulp te bieden.

Vijf vissers zijn zondag op de Noordzee gered na een brand aan boord van hun vissersschip 20 mijl ten noorden van Fraserburgh. Het schip is later gezonken.

De Britse Kustwacht kreeg een Mayday relay via een vissersvaartuig dat de oorspronkelijke Mayday had ontvangen van de in Fraserburgh geregistreerd FR-699 Karinya, een twinrigger op kreeftjes. De Karinya had gemeld dat er brand aan boord was.

De Britse kustwacht stuurde de Kustwacht reddingshelikopter van Inverness en verzocht de Fraserburgh RNLI ‘all weather’ reddingsboot om hulp te bieden.

Het nabijgelegen vissersvaartuig BF-155 Pleiades reageerde ook op de oproep en was als eerste ter plaatse, het schip heeft de vijf bemanningsleden opgepikt. De bemanning van de Karinya had het schip met hun reddingsvlot verlaten.

Alle vijf bemanningsleden zijn veilig overgestapt aan boord van de Pleiades, niemand raakte gewond. De vissers zijn vervolgens door een helikopter van de Britse kustwacht naar het vasteland gebracht.

De Britse Kustwacht is stand-by gebleven bij de brandende FR-699 Karinya. Om 9 uur zondagavond is het schip gezonken door de gevolgen van de brand zo meldt de Aberdeen Coastguard. De Fraserburgh RNLI reddingboot rapporteert geen ernstige vervuiling te hebben waargenomen.

De FR-699 Karinya viste met de twinrig op kreeftjes. Onder een video van de brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *