Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visserschip kapseist door ondiepte voor haven

2 min read

De Portugese hekkotter Olivia Ribau is kort na 19.00 uur dinsdagavond gekapseisd voor de ingang van de haven van Figueira da Foz, Portugal.

De Portugese hekkotter Olivia Ribau is kort na 19.00 uur dinsdagavond gekapseisd voor de ingang van de haven van Figueira da Foz, Portugal. Van de zeven bemanningsleden aan boord van het schip zijn er twee gered.

Sportvissers en toeristen zagen de ramp voor hun ogen gebeuren. Een jetski wist de twee overlevenden te redden. Eén lichaam werd direct daarna gevonden en vier vissers raakten vermist.

De 24 meter lange hekkotter Olivia Ribau was bijna in de haven toen het een paar hoge golven te verwerken kreeg op de ‘Bar’ (ondiepte) voor de haveningang. Het schip kapseisde en is verder de haven ingedreven, zie foto video onder.

De twee geredde vissers zijn broers van elkaar. De twee zijn naar het ziekenhuis van Figueira da Foz gebracht met onderkoelings verschijnselen. Waar zij later die avond op eigen verzoek zijn ontslagen.

In de Portugese media is kritiek op de reddingsoperatie. Een speedboot van de Maritieme Politie was meer dan een uur later het enige zichtbare reddingsschip op de plaats van de ramp.

De lichamen van twee  van de vier vermiste vissers werden vrijdag door duikers in het gekapseisde schip gevonden. Duikers blijven zoeken naar de twee nog steeds vermiste vissers. De haven van Figueira da Foz is sinds de ramp gesloten omdat het wrak in de vaargeul drijft.

De ondiepte voor de haven van Figueira da Foz is te vergelijken met de drempels die door verzanding ontstaan voor de zeegaten van de Waddeneilanden.

Foto video: Fotógrafo amador captou naufrágio na Figueira da Foz

Video 2: Naufrágio na Figueira da Foz_2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *