Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Koningin opent nieuw pand Schmidt Zeevis Rotterdam

1 min read

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag het nieuwe pand van Schmidt Zeevis in Rotterdam geopend

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdag het nieuwe pand van Schmidt Zeevis in Rotterdam geopend. De koningin vierde de opening met de 150 medewerkers en relaties van de Schmidt Zeevis.

Tijdens de opening haalde Máxima de hendel van een echte scheepstelegraaf over om met volle kracht vooruit te gaan. Máxima kreeg van de directeuren Jos van Vuren en Marcel van Breda een rondleiding door de kombuis, de keuken, de fileerderij, de vriescellen en de winkel van Schmidt Zeevis.

Zij werd daarbij vergezeld door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Commissaris van de Koning Jaap Smit van Zuid-Holland. Daarna toostte Máxima met alle aanwezigen op een behouden vaart.

Het is niet zomaar een viswinkeltje dat de koningin kwam openen. Schmidt Zeevis is niet meer weg te denken uit de culinaire wereld, de maag van visliefhebbers en de geschiedenis van Rotterdam.

De winkel is slechts een klein deel van de business. Het met prijzen overladen visbedrijf bevoorraadt 1200 restaurants en cruiseschepen en is stamgast op feesten en partijen voor de rijken der aarde. Dat vereist nogal wat ruimte en daaraan was in het centrum van Rotterdam een gebrek

Daarom verplaatsten Van Breda en zijn compagnon Jos van Vuren de winkel naar het industriegebied Spaanse Polder. In een speciaal gecreëerde ‘zee’ prijkt een pand in de vorm van een schip, pal aan de A20.

Video: Koninklijke opening Schmidt Zeevis Rotterdam 8 december 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *