Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

100 jarige Schmidt Zeevis voortaan Koninklijk

2 min read

H.M. Koningin Máxima opende 8 december 2015 het nieuwe pand van Schmidt Zeevis

De honderdjarige hofleverancier van de zee: Schmidt Zeevis in Rotterdam mag voortaan het predicaat Koninklijk voeren. Hiermee verwerft het bedrijf landelijke erkenning van kwaliteit en zal met name de export van vis naar internationale klanten toenemen, verwacht de directie.

Commissaris van de Koning in Zuid Holland Jaap Smit onthulde vrijdagmiddag 2 september in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam het kroontje boven het logo bij het nieuwe pand, dat op 8 december 2015 door H.M. Koningin Máxima werd geopend. Daarbij overhandigde hij de directie het officiële predicaat, dat door Z.M. Koning Willem-Alexander persoonlijk is goedgekeurd.

De Commissaris noemde Schmidt Zeevis een marktleider die maatschappelijk gezien voorop loopt en voor wie duurzaamheid een kernbergrip is. ,,Deze onderneming is zeer vooraanstaand en – om in maritieme termen te spreken – een parel voor Rotterdam en Zuid-Holland met een uitstraling en bereik dat de Zuid-Hollandse provinciegrenzen ruim overschrijdt. Een begrip in Nederland en ver daarbuiten,” aldus Smit.

Na de verhuizing vanuit het centrum van Rotterdam naar de nieuwbouw in de vorm van een zeeschip – een landmark langs de A20 – en het openingsfeest met H.M. Koningin Maxima in december, is dit de derde mijlpaal binnen een jaar voor het familiebedrijf.

Directeur Marcel van Breda, die al 35 jaar bij Schmidt Zeevis werkt en het bedrijf in 2012 samen met Jos van Vuren overnam, is verguld van trots. ,,We zijn hier op nuchtere Hollandse wijze heel erg blij mee.” zegt hij.

Het bedrijf heeft inmiddels een nauwe band met het Koninklijk Huis. Zo levert het al ruim dertig jaar vis aan het Hof. Van Breda: ,,Het was voor ons al een hele eer dat H.M. Koningin Máxima ons nieuwe bijzondere pand kwam openen. U zult wel begrijpen, dat wij weglopen met ons Koningshuis. Het predicaat Koninklijk geeft natuurlijk extra erkenning en voor ons het commitment om door te gaan met het leveren van waar we goed in zijn: ‘topkwaliteit’ en dit zal zeker ook internationaal zijn vruchten afwerpen.”

Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die namens de Koning wordt uitgereikt aan grotere Nederlandse bedrijven die minstens 100 jaar oud zijn, zeer belangrijk zijn in hun vakgebied en een goede reputatie hebben. Schmidt Zeevis voldoet aan al die vereisten.

Het bedrijf werd in 1916 opgericht door oma Schmidt en zat 99 jaar lang in hartje Rotterdam. Daar groeide het bedrijf uit zijn jasje. Het is één van de grootste en meest bekroonde ambachtelijke vishandels van Nederland. Het telt 140 medewerkers, verdeeld over zes divisies en levert over de hele wereld ruim 133 vissoorten aan restaurants, hotels, cateringbedrijven, winkels en groothandels, zee-cruise-schepen, superjachten en luchthavens. [Dit is een origineel bericht van Schmidt Zeevis Rotterdam vrijdag 2 september 2016]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *