Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Korte documentaire ‘Eigen vis eerst – Noordzeevis uit Scheveningen’

1 min read

In de korte documentaire ‘Eigen vis eerst – Noordzeevis uit Scheveningen’ komen verschillende personen uit de viswereld aan het woord. Zo leidt Wim Harteveld ons rond op de visafslag.

Vis en Scheveningen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In aanloop naar het culinaire visfestival Vissch neemt Den Haag TV een kijkje in de wereld van de Scheveningse vis.

In de korte documentaire ‘Eigen vis eerst – Noordzeevis uit Scheveningen’ komen verschillende personen uit de viswereld aan het woord. Zo leidt Wim Harteveld ons rond op de visafslag. Hij is daar locatiemanager en veilingmeester.

Ook nemen we een kijkje bij een groothandel en blikken we vooruit op het culinaire visfestival Vissch. Daarnaast komt Suzanne van der Pijll van communicatiebureau Schuttelaar & Partners aan het woord. Uit hun onderzoek blijkt dat in Scheveningse strandtenten nauwelijks vis van eigen bodem wordt geserveerd.

De korte documentaire wordt in drie delen in het Haags TV Journaal getoond. Hieronder is ‘Eigen vis eerst – Noordzeevis uit Scheveningen’ in z’n geheel te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *