Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Culinair visfestival Vissch trekt 17.000 bezoekers

1 min read

Het culinaire visfestival Vissch in en buiten de visafslag van Scheveningen, foto Vissch.

De derde editie van het culinaire visfestival Vissch in de visafslag van Scheveningen was een groot succes. Bezoekers konden proeven van diverse soorten vis uit de Noordzee.

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) opende vrijdag het gratis toegankelijke festival met het openen van een oester. Bezoekers van VISSCH konden genieten van de diversiteit van de Noordzeevis die door de chefs van deelnemende foodtrucks en restaurants op verschillende manieren werd bereid.

Daarnaast was er iedere dag live muziek, kon men deelnemen aan workshops en inspiratie opdoen tijdens de kookdemo’s. In 2017 vindt VISSCH weer in het eerste weekend van oktober plaats.

Rabobank Regio Den Haag is partner van VISSCH. Directievoorzitter Jaap Wielaart: “VISSCH draagt bij aan de visbeleving in deze regio. Rabobank zet zich in voor het versterken van voedselketens en de lokale economie.

Met onder andere de ondersteuning van VISSCH bouwen we in de Haagse regio samen met betrokkenen aan het merk ‘Noordzeevis uit Scheveningen’. Ik geloof in deze vis; vis met een eerlijk verhaal. Wat mij betreft staat de Noordzeevis uit Scheveningen binnenkort over de hele wereld op de menukaart!”

Culinair Visfestival VISSCH wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd op de visafslag in Scheveningen. Het festival brengt met een divers programma Noordzeevis onder de aandacht en laat bezoekers kennismaken met de veelzijdigheid van de vis. Meer informatie: www.vissch.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *