Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissersschip MDV-1 verkozen tot Schip van het Jaar

1 min read

Het vissersschip MDV-1 Immanuel is door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied (KNVTS) verkozen tot Schip van het Jaar. De uitreiking vond maandagavond plaats tijdens het Maritime Awards Gala in Hilversum.

De prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een in Nederland of buitenlandse vestiging van een Nederlands bedrijf ontworpen en af gebouwd schip, waarbij wordt gekeken naar criteria als baanbrekend, milieu, veiligheid en economie. De strijd dit jaar ging tussen het zeiljacht Aquijo, motorjacht Savannah en het vissersschip MDV-1 Immanuel.

De MDV-1 Immanuel is het zuinigste en milieuvriendelijkste vissersschip ooit. Het schip kostte 4 miljoen euro, de Nederlandse overheid subsidieerde de helft van de bouw. Het schip  is ontworpen en gebouwd door Hoekman Shipbuilding te Urk en Padmos uit Stellendam.

Minister-president Mark Rutte verzorgde de openingsspeech: ,,De Immanuel is een sprekend voorbeeld van het innovatief vermogen van de Nederlandse kottervisserij”, zei premier Rutte. ,,Het maakt dat we opnieuw voorop lopen in de wereld.”

Video: KNVTS Schip van het Jaar 2016 – Genomineerde Vissersschip MDV1 ‘Immanuel’. Gepubliceerd op 28 okt. 2016 door Maritime Awards Gala

Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een in Nederland (of buitenlandse vestiging van een Nederlands bedrijf) ontworpen en (af)gebouwd schip, waarbij wordt gekeken naar criteria als baanbrekend, milieu, veiligheid en economie. Vissersschip MDV1 ‘Immanuel’ – ontworpen en gebouwd door Hoekman Shipbuilding te Urk en Padmos te Stellendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *