Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

landing van helikopter op schip tijdens stormweer [video]

1 min read

De Landing hier wordt gefilmd tijdens een test van de nieuwe MH-60R SEAHAWK helikopter rond de Faeröer

De Deense luchtmacht heeft vorige week spectaculaire videobeelden vrijgegeven van een gloednieuwe helikopter die moet landen op een schip in extreme weersomstandigheden.

De piloten worden tot het uiterste gedreven wanneer ze met een Seahawk MH-60R op een slingerend schip moeten landen in de woelige wateren voor de kust van de Faeröer-eilanden. Ze hebben de opdracht de nieuwe helikopter te testen tijdens stormweer.

Metershoge golven en harde wind zorgen ervoor dat de piloten alle zeilen bij moeten zetten om de helikopter veilig te laten landen op het achterdekdek van een Deense patrouillevaartuig.

Camera’s die zijn geïnstalleerd in de heli en op het schip registreren hoe de actie wordt voltooid. De eerste poging tot een landing wordt onderbroken, maar de tweede keer gaat het goed.

De actie was onderdeel van een test, waarbij de Deense luchtmacht met opzet extreem weer opzoekt. Piloten oefenen om in moeilijke omstandigheden op een veilige manier hun heli aan dek te krijgen. De oefening vond een maand geleden plaats, kijk onder de video.

Video: MH-60R SEAHAWK ROUGH SEA LANDING TEST. Gepubliceerd op 23 nov. 2016 door LiveLeak Official

Bijschrift video: De Landing hier wordt gefilmd tijdens een test van de nieuwe MH-60R SEAHAWK helikopter rond de Faeröer, waarbij een Deense en een Australische testpiloot moeten bepalen wanneer het veilig is om te landen op de Deense patrouillevaartuigen in Thetis-klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *