Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visserij op haring in Het Kanaal was weer uitstekend

2 min read

Visserij op haring in Het Kanaal was weer uitstekend

De vriestrawlervloot kwam deze week binnen in de Nederlandse havens voor het kerstverlof. De SCH 81 overwintert in Las Palmas, Gran Canaria, de BX 791 ‘Jan Maria’ in het Duitse Bremerhaven. Alleen de ‘Margiris’ zit nog op zee. De traditionele haringvisserij in Het Kanaal om deze tijd van het jaar was weer bijzonder succesvol.

De ‘Sandettie’ van rederij Jaczon kwam begin vorige week al binnen van de laatste reis van het jaar. De haring uit Het Kanaal werd gelost in IJmuiden, de mannen konden met kerstverlof. Het Wironspan PH 1100/PH 2200 en de SCH 123 volgden afgelopen dinsdag. De Wirons losten de haring in Scheveningen, de SCH 123 loste de haring en diverse andere vissoorten van een reis die precies een maand geduurd heeft in Vlissingen. Donderdag kwam de SCH 24 binnen in Scheveningen met een volle bak haring.

Ook van rederij Vrolijk is de afgelopen twee weken alles binnengekomen. De Franse ‘Prins Bernhard’ was van de rederij als eerste binnen. Vorige week werd de Kanaalharing gelost in IJmuiden. De SCH 72 had ‘een klein plukje’ horsmakreel in de ruimen toen ze afgelopen dinsdag in IJmuiden binnen liep, en verder alleen haring. De H 171 kwam donderdag binnen in IJmuiden met alleen haring. Over de haringvisserij geen klagen; die was bijzonder succesvol.

De SCH 81 loste begin deze week in het Marokkaanse Agadir, en stoomde daarna op naar de haven van Las Palmas. Hier blijft het schip met de feestdagen liggen.

De SCH 302 van rederij Van der Zwan had voor de verandering geen haring aan boord. De afgelopen drie weken heeft de trawler op blauwe wijting gevist noord van Schotland. Daarna werd afgezakt naar de westkant van Ierland voor een horsmakreel. Maar zo makkelijk als de haringvisserij gaat, zo moeilijk gaat de horsmakreelvisserij. Met een gemengde lading zou de SCH 302 vrijdag binnenkomen in Velsen.

Afgelopen woensdag kwam de SCH 6 binnen in Scheveningen, na een reis van eveneens drie weken en met in de ruimen blauwe wijting, makreel, horsmakreel en Kanaalharing.

Op de oceaan

Van Parlevliet & Van der Plas kwamen de ROS 785 ‘Helen Mary’, de ROS 171 ‘Maartje Theadora’ en de ROS 170 ‘Annie Hillina’ deze week binnen in IJmuiden, met haring. De BX 791 ‘Jan Maria’ kwam afgelopen dinsdag in het Duitse Bremerhaven binnen, ook met haring. Afgelopen woensdag kwam de KW 174 binnen met blauwe wijting.

De KW 172 ‘Dirk Dirk’, net terug uit Australië, ligt bij de Oranjewerf in Amsterdam. De ‘Margiris’ zat deze week nog op de oceaan noordwest van Ierland op horsmakreel, en komt waarschijnlijk niet voor de feestdagen naar binnen. [Bron: Visserijnieuws.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *