Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

EMK kerstgedachte 2016

2 min read

EMK kerstgedachte 2016

2016 was een enerverend jaar voor de visserij. Weliswaar waren de vangsten uitstekend en konden kottervissers een goede boterham verdienen, maar boven de sector ontwikkelden zich donkere wolken.

Talloze visserij beperkende maatregelen koersen als een tsunami op ons af. Zelfs onze voormannen van VisNed en Vissersbond zagen een goede afloop voor de visserij zeer donker in. Er moest iets gebeuren want in de wandelgangen hoorde je dat het al een gelopen race was. De aanlandplicht, Natura 2000 en een groeiend aantal windparken op voor de visserij beste visgronden deden ons huiveren. Als zelfs onze vertegenwoordigers niet meer gehoord worden, wie kunnen we dan nog vertrouwen op een goede afloop? Stapels dossiers om doorheen te worstelen. De moed zakt je in de schoenen.

Wij vissers zijn individuen. Doen alles zelf. Regelen alles zelf. Zoeken de vis zelf. We zijn jagers. Maar nu . . . onze toekomst dreigt te verdwijnen door politieke regels ingefluisterd door zogenaamde natuur- en milieuorganisaties die worden ondersteund door groengekleurde wetenschappers. Het werd hoognodig tijd om ONZE stem te laten horen. Wij hebben per individu allemaal onze eigen inbreng. Voeg die bij elkaar en we hebben een ongelofelijke kracht!

Eendracht Maakt Kracht! (EMK)

Onze voormannen hadden een boost nodig, zodat ze weten waar ze het voor doen. Steun van de achterban maakt ook hen sterker tijdens de vele debatten die zij voeren. Minimaal 230 dossiers liggen er op tafel. Onder andere het legaliseren van de puls. Dat voor onze vloot van levensbelang is en beter voor de natuur. Daarnaast de bedreigingen: BREXIT, aanlandplicht, Natura 2000, windparken en de valse beweringen van Ngo’s over de Noordzee, biodiversiteit en de status van de visbestanden…………

>>> Lees hier verder op de facebook pagina van EMK, reageren kan daar ook! <<<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *