Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Atlantic Lady H-180 onder Franse vlag

1 min read

Ex Wiron 1 / H-180’Atlantic Lady’ onder Franse vlag

De Atlantic Lady (ex Wiron 1) zal worden omgevlagd van Britse vlag naar Franse vlag en gaat voortaan vissen onder de naam Label Normandy.

North Atlantic verkoopt het schip aan SPES Armement in Fécamp, een dochtermaatschappij van France  Pélagique. Recent heeft France Pélagique de meerderheid van de aandelen in SPES overgenomen van Yvon Neveu. Hij blijft actief betrokken bij de visserij van de Label Normandy.

De Label Normandy vervangt de huidige schepen van Neveu. Zijn Franse bemanning zal op de Label Normandy voornamelijk op haring en makreel gaan vissen en deze vis voor menselijke consumptie invriezen aan boord. Tot voor kort viste Neveu en zijn bemanning op haring en makreel op de Noordzee/Kanaal en landde deze vers aan voor menselijke consumptie. Een deel werd ingevroren in zijn fabriek in Fécamp.

North Atlantic en France Pélagique zijn beiden een volledige dochtermaatschappij van Cornelis Vrolijk. Het schip blijft daarmee onderdeel uitmaken van de vloot van Cornelis Vrolijk. Midden jaren ’90 werden de Wirons 1 en 2 in Spanje als span door rederij Jaczon (eveneens onderdeel van Cornelis Vrolijk) gebouwd en begin 2015 werd de Wiron 1 verkocht aan North Atlantic.

Onder de Engelse vlag heeft het schip ruim een jaar als bordenvisser genaamd Atlantic Lady gevist op haring en makreel en is ingezet voor een wetenschappelijk onderzoeksproject (mackerel egg survey) dit voorjaar. [Nieuwsbericht Cornelisvrolijk.eu]

Video: Atlantic Lady H180 (Hull) 2e reis vanuit Scheveningen 2-4-2015. Gepubliceerd op 2 apr. 2015 door jaco roeleveld

Bijschrift video: Met een bries naar de visgronden 2-4-2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *