Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Brand op VN 307 Vesturland [video]

1 min read

De uitgebrande VN 307 Vesturland in de haven van Skala op de Faeröer eilanden.

Zaterdag 7 januari is op het 34 meter lange vissersvaartuig Vesturland VN 307 brand ontstaan. Het schip bevond zich toen 80 mijl uit de kust van de Faeröer-eilanden.

De bemanning was niet in staat om het vuur onder controle te krijgen en sloeg alarm. Een helikopter heeft alle 10 bemanningsleden in veiligheid gebracht.

Twee patrouilleboten hebben geprobeerd de brand te blussen, maar het slechte weer verhinderde de eerste poging. Pas uren later toen de omstandigheden verbeterden kon men met de brandbestrijding beginnen. De volgende ochtend kregen beide schepen de brand onder controle door met schuim te blussen

De bovenbouw van het vissersschip heeft aanzienlijke schade opgelopen, maar het schip bleef wel drijven. Een patrouilleboot heeft de Vesturland op sleeptouw genomen en terug naar de haven van Skala op de Faeröer eilanden gesleept. In de haven is door de lokale brandweer nog nageblust.

De oorzaak van de brand is onbekend en zal worden onderzocht. Er zijn geen meldingen van gewonden. Kijk onder een video.

Video: Vesturland brennur. Gepubliceerd op 8 jan. 2017 door John William Joensen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *