Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vrachtschip zinkt in Noordzee, 7 bemanningsleden gered

1 min read

De voormalige Abis Albufeira is recent hernoemd naar Fluvius Tamar, foto Abis Shipping

Het voormalig Nederlands vrachtschip Fluvius Tamar (ex-Abis Albufeira) is zaterdagmorgen 14 januari in slecht weer gezonken in de Noordzee. Alle zeven bemanningsleden zijn gered.

De kapitein van het schip meldde zaterdagmorgen vroeg dat de 90 meter lange Fluvius Tamar in hoog tempo water maakte. Volgens de BBC ging dat zo snel dat de bemanning niet meer de reddingsvlotten kon bereiken. Het ongeluk gebeurde in slecht weer 35 mijl noord-oost van Ramsgate.

De Britse kustwacht stuurde helikopters en reddingsboten naar plek des onheils en vroeg schepen in de omgeving, waaronder een passagiersschip, hulp te bieden. Ook een Nederlandse helikopter kwam in actie.

Drie opvarenden zijn door helikopters uit het water gehaald en naar het ziekenhuis vervoerd. De vier anderen zijn gered met reddingsvlotten van de veerboot Norstream. Voor zo ver bekend is er niemand gewond geraakt.

Het schip ligt in Britse wateren op een diepte van 40 meter in de buurt van de Falls. De plaatselijke autoriteiten zijn begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Enkele mijlen voor de kust van Knokke werden zaterdagmorgen twee reddingsvlotten van het schip gevonden.

De Fluvius Tamar is eigendom van Quai Marine Service. Tot half december was de naam van het schip Abis Albufeira van de Harlinger rederij Abis Shipping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *