Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

57 meter lange vis transporter Fisktrans zinkt [videos]

1 min read

De 57 meter lange vis transporter Fisktrans net voor het zinken, foto: Pal Arne rekstrookjes

Woensdag 25 januari is de 57 meter lange vis transporter Fisktrans op de rotsen gelopen en gezonken in de buurt van Bodo, Noorwegen. De Fisktrans was in storm weer op drift geraakt.

Het schip had daarvoor problemen gekregen met de stuurinrichting, de bemanning probeerde tevergeefs deze te repareren. De autoriteiten werden gewaarschuwd waarop een reddingsboot en een Sea King helikopter naar de positie van het schip zijn gestuurd.

Door de slechte weersomstandigheden dreef het schip naar ondiep water. De bemanning heeft nog geprobeerd voor anker te gaan maar dit mocht niet baten. De Fisktrans raakte de rotsen en is achter lek geslagen waardoor het begon te zinken.

Ondertussen was de Sea King helikopter aangekomen bij het zinkende schip, samen met het vissersvaartuig Gularøy. De helikopter was niet in staat om de bemanning van het achterdek te hijsen door het slechte weer. In plaats daarvan zijn de zes bemanningsleden één voor één in zee gesprongen waaruit ze door de helikopter in veiligheid zijn gehesen, niemand raakte gewond.

De Noorse autoriteiten moeten bepalen of het schip van Novita Fisktrans AS kan worden geborgen. Onder twee video’s

Video 1: Fisktrans synker. Gepubliceerd op 25 jan. 2017 door Bodø Nu

Video 2: Fisktrans synker. Gepubliceerd op 25 jan. 2017 door Bodø Nu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *