Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Container met discards geeft schokgolf op Facebook

1 min read

Container met discards geeft schokgolf op Facebook, foto Visserijnieuws.nl

Het is EMK gelukt. Meer dan 10.000 mensen hebben de petitie tegen de aanlandplicht ondertekend. Omdat een groot deel daarvan de afgelopen dagen binnen is gekomen gaat de actie vooralsnog door, tot mogelijk 20.000.

Vanaf vorig jaar november is er de mogelijkheid de petitie van de visserij-actiegroep Eendracht Maakt Kracht tegen de aanlandplicht te ondertekenen. Hoewel er in eerste instantie goed op gereageerd werd stokte de actie toch een beetje . De petitie heeft afgelopen week echter twee keer een grote boost gekregen.

Vorige week vrijdag gingen de mannen van viswinkel De Visbroeders van de tweeling Aard en Peter Lagerwerf uit Amersfoort uit de kleren: duizend stemmen erbij. Deze week lieten twee foto’s van een berg ondermaatse platvisjes die in Den Helder waren aangevoerd en vernietigd moeten worden een schokgolf door Facebook gaan.

Tot woensdagmiddag was het bericht al 4.000 keer gedeeld, maar liefst 475.000 keer bekeken en met ruim duizend reacties, en het gaat nog door. Het gevolg was dat het aantal handtekeningen heel snel dik over de 10.000 ging.

Na dit succes gaat EMK nog door met de petitie, want ‘als 10.000 lukt, dan moet 15.000 of 20.000 misschien ook wel haalbaar zijn’ stelt EMK. Tekenen kan dus nog steeds op www.antidiscardban.eu. Binnenkort overhandigt de actiegroep de petitie aan Europese visserijpolitici. [Bron: Visserijnieuws.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *