Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

11 Chinese vissers gered van zinkend schip [video]

1 min read

Chinese maritieme reddingsdiensten hebben afgelopen maandag 11 vissers van een gekapseisd vissersschip gered in de ruwe wateren van de Straat van Taiwan.

Chinese maritieme reddingsdiensten hebben afgelopen maandag 11 vissers van een zinkend vissersschip gered in de ruwe wateren van de Straat van Taiwan.

Het schip met de naam ‘Min Yu Long’ was door slecht weer in problemen gekomen voor de kust van de provincie Fujian 111 kilometer ten zuidoosten van de Oost-Chinese stad Xiamen. De vissers zijn allemaal door helikopters in veiligheid gebracht voor het schip kapseisde en is gezonken.

Het reddingsteam kreeg het alarm binnen om ongeveer 15.00 uur maandagmiddag. Twee helikopters zijn naar het schip uitgezonden en arriveerden om 16:30 op de plaats van het ongeluk waar alle vissers door de helikopters snel in veiligheid zijn getakeld.

De hele reddingsoperatie eindigde rond 17:30 maandagmiddag toen alle geredde vissers veilig waren geëvacueerd naar Xiamen Gaoqi International Airport. Er zijn geen gewonden gemeld. Het succes van de redding is vooral te wijten aan de tijdige waarschuwing van de in nood verkerende vissers en de snelle reactie van de reddingsdiensten.

Bij een vergelijkbare reddingsoperatie zijn alle 12 bemanningsleden van een Spaanse longliner die afgelopen vrijdagmiddag is gezonken voor de noordkust van Spanje gered.

Video: China’s Maritime Rescuers Save 11 Fishermen from Capsized Boat. Gepubliceerd op 7 feb. 2017 door CCTV+

Chinese maritieme reddingsdiensten hebben afgelopen maandag 11 vissers van een gekapseisd vissersschip gered in de ruwe wateren van de Straat van Taiwan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *