Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

O.B.S. het Volle Leven krijgt rondleiding visafslag

1 min read

O.B.S. het Volle Leven krijgt rondleiding visafslag, foto Nederlands visbureau

Op vrijdag 10 februari was het een drukke bedoening op de anders zo rustige Scheveningse visafslagweg 1. Een groep van 10-jarige basisscholieren kreeg via het project ‘de Raad van Kinderen’ van de Missing Chapter Foundation een rondleiding op de visafslag.

De rondleiding, die georganiseerd werd door Het Nederlands Visbureau i.s.m. MSC, gaf de kinderen inzicht in de gehele keten waar de gevangen vis doorheen gaat voordat deze in de winkels ligt.

Nieuwsgierig en enthousiast werden de kinderen vooral van de ‘meet and greet’ met een selectie van Noordzeevissen. Al giechelend gingen o.a. de krab, inktvis en rode poon van hand tot hand. De kinderen vroegen rondleiders Henk Kegge en Anton Dekker het hemd van het lijf over zaken als kwaliteit, duurzaamheid en het leven aan boord van een schip.

De Missing Chapter Foundation heeft met de Raad van Kinderen tot doel een ander inzicht te geven in volwassen vraagstukken zoals duurzame visvangst. Kinderen kijken namelijk met een onbevangen en frisse blik tegen dit soort zaken aan.

Daarnaast kunnen kinderen niet vroeg genoeg bewust gemaakt worden van het belang van een duurzame visserij. Kinderen zijn immers de toekomst. [Nieuwsbericht Nederlands visbureau]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *